Ik mag WEL praten

Ik mag WEL praten

Deze post schreef ik voor mijn instagram maar binnen een half uur was de post verwijderd door Instagram zelf. Alle reacties zijn weg, ik heb ze niet eens kunnen lezen. Wat is dit voor boodschap? Ik mag blijkbaar mijn verhaal niet vertellen van instagram. Nou ik heb nieuws: ik mag WEL praten. Wat ik heb meegemaakt is realiteit, je kan wel wegkijken of mij verbieden om erover te praten, maar dat maakt het alleen maar erger.

Deze blog gaat over seksueel misbruik en automutilatie, alleen lezen als je het aankan. Pas op jezelf!

Ik wil praten

Ik wil heel graag praten over mijn trauma’s omdat ik anders gevangen blijf in cirkels van schuldgevoel, schaamte, eenzaamheid, pijn en zelfbeschadiging. Ik ga mijn verhaal vertellen in plaats van wegmaken met zelfbeschadiging. Er moet over gepraat worden zodat ik mezelf niet meer kapot hoef te maken. Ik heb geen schuld. Ik hoef me niet te schamen. Ik hoef niet te zwijgen. En ik hoef het niet in mijn eentje te dragen. Ja, ik weet dat de meeste mensen het niet willen horen, omdat het te heftig is, maar ik geloof dat je kan helen door te delen.

Innerlijke pijn wil gezien, gehoord en begrepen worden.

Ik ben verkracht, heel vaak. En het voelt elke dag alsof het opnieuw gebeurt. Mijn ergste nachtmerrie is voor mij nog steeds realiteit. Ik probeer soms dat vreselijke gevoel te laten verdwijnen door mezelf pijn te doen. Dan stopt het herbeleven héél even. Maar de zelfbeschadiging houdt me gevangen en dat wil ik niet meer. Ik ga niet meer vluchten. Ik ben verkracht en dat doet pijn. Ik ga die pijn aankijken en heel veel huilen. Ik wil er dwars doorheen gaan. Dat is de enige weg naar vrijheid.

Ik deel dit ook omdat ik eerlijk wil zijn en jullie niet een vals beeld wil geven van mijn strijd. Ja ik maak stappen, maar soms ga ik keihard op mijn bek. Vannacht heb ik in het ziekenhuis geslapen. Nu ben ik weer een paar uur thuis en ik zeg steeds tegen mezelf dat ik dit NOOIT meer wil. En ja dat heb ik vaker gezegd maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Ik ga het elke dag tegen mezelf zeggen, net zo vaak als ik het nodig heb. Ik wil geen zelfbeschadiging. Ik wil geen lichamelijke pijn als verdoving van de echte pijn. Laten we gaan praten in plaats van onszelf kapotmaken.

this is the sound
it’s the sound
of a warrior