Wie ben ik?

Mijn naam is Kenza en ik heb Strong like a fighter opgericht. Waarom? Om te spreken, gehoord te worden, naar anderen te luisteren, taboes doorbreken, anderen helpen, om te inspireren en geïnspireerd te worden. Het allerliefste wil ik het bewijs zijn dat het kan, dat er na zoveel pijn echt leven mogelijk is.

 

Wat is mijn verhaal?

Mijn leven stond in het teken van destructie. Zelf dacht ik dat het goed was dat ik mezelf zoveel pijn deed, ik dacht dat ik het verdiend had. Mijn leven was donker, ik voelde me verdwaald in nachtmerries maar ik bleef wel dromen. In 2017 veranderde alles. Het seksueel misbruik waar ik tien jaar in vastzat, stopte. Ineens was ik bevrijd en kon ik een nieuw leven opbouwen. Een leven zonder misbruik, zonder zelfdestructie, zonder zelfhaat en zonder zoveel pijn. Ik ben nog steeds bezig dat nieuwe leven op te bouwen. Ik wil van de zelfbeschadiging af komen en van mezelf houden. Het zoeken naar zelfliefde is begonnen en ik heb nog heel wat stappen te zetten, maar mijn oude leven wil ik niet terug. Dit is precies het pad dat ik wil belopen.

 

Wat moet jij vooral onthouden?

In het leven zit meer dan pijn. Welke kant je ook oploopt, het is nooit te laat of te vroeg om af te slaan. Kiezen voor herstel kan. Ik kan het, zij kan het, hij kan het, jij kan het. En het kan op elk moment. Je hoeft niet “ziek genoeg” te zijn om te genezen. Je hoeft niets te bewijzen, niets te bereiken. Je mag kiezen voor herstel. Wat je ook hebt meegemaakt en waar je ook doorheen moest, we zijn gemaakt om te helen.