Kort gesprekje met strijder Nina

Kort gesprekje met strijder Nina Spoelstra

Ik vond dat het weer tijd werd om iemand in het zonnetje te zetten. Ik volg Nina al een tijdje en jeetje wat heb ik een respect voor deze dame. Wij hebben Nina 5 vragen gesteld over haar zware strijd. Laat je inspireren door deze ongelofelijke topper.

 

  1. Waar vecht je tegen?

Ik vecht al ongeveer 3 jaar tegen een eetstoornis, een depressie en een angststoornis.

 

  1. Wat helpt jou in jouw strijd?

Wat mij heel erg helpt in mijn strijd is het denken aan waarvoor ik beter wil worden. Door mijn eetstoornis heb ik bijvoorbeeld de havo niet af kunnen maken, dat vond ik zo erg. Ik vond het vooral erg omdat ik het allemaal zo graag goed wilde doen. School is nu daarom een hele grote motivatie voor mij om op de weg van herstel te blijven. Maar de allergrootste motivatie is wel dat ik gewoon weer als een normale, gezonde 17jarige wil leven.

 

  1. Hoe ben je bij #stronglikeafighterarmy terecht gekomen?

Ik was al een tijdje in aanraking met de ‘recovery community’ op Instagram. Daar heb ik lieve en sterke mensen leren kennen. Zo vond ik dus ook Kenza’s account en kwam ik bij #stronglikeafighterarmy terecht.

 

  1. Wat betekent het army voor jou?

Het betekent veel meer voor me dan je misschien denkt. Ik krijg er persoonlijk echt een boost van als het even wat minder gaat. Ik voel me dan net een soort van super woman haha. Vooral als ik mijn stronglikeafighter shirt draag.

 

  1. Wat zou je willen zeggen tegen de mensen die hard struggelen?

Wat ik graag wil zeggen is: geef niet op maar blijf vechten en werk hard voor je doelen. Makkelijker gezegd dan gedaan, ik weet daar alles van. Maar ook al voelt het alsof het nooit beter wordt, dat wordt het wel! Ik ga over minder dan een maand naar Amerika. Dat had ik 2 jaar geleden nooit durven dromen maar toch is het me gelukt. Dat kan jij ook.

 

Nina is te volgen op Instagram onder de naam @ninaspoelstra